Planetariu

Primul obiectiv public de acest gen din țară, fiind creat în anul în care primul om a pus piciorul pe Lună (1969), Planetariul dezvăluie și acum dificultatea de a străpunge misterele universului.
O lume dincolo de noi, alcătuită din stele, planete, meteori, galaxii și multe altele ți se dezvăluie, în timp ce fii ajutat să înveți să călătorești printre ele folosind constelații, care contribuie la realizarea acestui tablou, „Raiul”, pe care îl are. nu a suferit nicio restaurare în ultimii 2000 de ani.
În holul Planetariului, puteți vizita o expoziție de astronomie. În cupola Planetariului au loc demonstrații cu proiectorul ZKP-2 și se pot vedea: stelele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelații (constelații zodiacale); comete; meteoriți; sateliții galileeni ai lui Jupiter; sateliți artificiali; Sistemul Solar Mișcarea revoluționară a planetelor din Sistemul Solar; determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale și ecliptice; demonstrații cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocțiile și solstițiile, eclipsele de Soare și de Lună.

Constanţa Romania