Microrezervație

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1985, în circuitul public a intrat o Microrezervaţie, care se întinde pe o suprafaţă de circa 12 ha, din care 2 ha reprezintă strălucirea apei cu vegetaţie mlăştinoasă. Acest obiectiv a fost creat cu ideea de a oferi vizitatorilor o imagine mai complexă a naturii Dobrogei.
Patrimoniul acestui obiectiv are avifauna acvatică (pelicani, lebede, rațe sălbatice și gâște sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) și mamifere (mufloni, cerbii), care se găsesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării și Rezervația Negureni. Majoritatea acestor exemplare sunt monumente ale naturii și specii rare cu o reprezentare în scădere în biotopurile naturale.
Unele exemplare au fost obținute prin schimburi cu alte grădini zoologice iar altele au fost achiziționate sau donate. În fiecare an au fost reproduse și crescute în captivitate numeroase exemplare aparținând diferitelor specii (mufloni, căprioare). În 2010, un exemplar al calului mongol Equus prijewalsky a fost adus din Dorici / Bulgaria.

 

Constanța 900001, Romania 900001 Constanța Romania