COVID-19: PROCEDURI IMPLEMENTATE

pentru prevenirea infectarii cu virusul COVID - 19

Stimați oaspeți,

 

Conform HOTĂRÂRE nr. 990 din 17 septembrie 2021

pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

EMITENT GUVERNUL ROMÂNIEI Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 895 din 17 septembrie 2021

 

Completată cu HOTĂRÂRE nr. 1.015 din 23 septembrie 2021

pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 913/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

EMITENT GUVERNUL ROMÂNIEI, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 913 din 23 septembrie 2021

Data intrării în vigoare 23-09-2021

 

Completată cu HOTĂRÂRE nr. 91 din 22 octombrie 2021

privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2

 

Pentru a beneficia de serviciile de cazare, restaurant (mic dejun, prânz, cină) și serviciile de spa trebuie să prezentați Certificatul Verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală conform prevederilor legale în vigoare.

Verificarea acestui certificat va fi efectuată de către colegii noștri prin intermediul aplicației “CheckDCC”, înainte de cazarea dumneavoastră.

Alte înscrisuri decât Certificatul Verde cu QR code nu sunt valabile (teste, adeverințe etc.) cu excepția cetățenilor proveniți din statele ale căror autorități nu emit certificate digitale ale UE privind COVID-19 (va fi verificată existența documentelor pe suport hârtie sau în format electronic care atestă vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SarsCov2).

Participarea este permisă, conform HG 990/Anexa nr.3, Art. 6, doar pentru:

 • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Contăm pe sprijinul dumneavoastră pentru a depăși împreună această perioadă dificilă și pentru a ne putea bucura cu toții de beneficiile activităților turistice.

 

Va multumim!

Echipa IAKI

 

 1. HOTEL
 • Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul unităților de cazare să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

 1. RESTAURANT
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00 – 21:00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, începând din data de 26.10.2021.
 • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

 1. CENTRUL SPA
  1. Piscina interioară, saune, jacuzzi, cabinete de masaj
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00 – 21:00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, începând din data de 26.10.2021.
 • Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  1. Sala de fitness
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00 – 21:00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, începând din data de 26.10.2021.
 •  Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

 1. CONFERINTE ŞI EVENIMENTE
 • Se propune interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, începând din data de 26.10.2021, a organizării și desfășurării evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire, workshop-urilor și conferințelor, precum și a concertelor și spectacolelor organizate în alte spații deschise sau închise cu excepția celor special destinate care aparțin instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

 

* Atestarea vaccinării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

* Organizatorii/Operatorii economici care desfășoară activități potrivit prezentei anexe au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID19 folosind secțiunea «Verificare reguli interne» din aplicația mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.